Siirry sisältöön

Oppimisen ilon kautta hyvään elämään

Tuemme lapsia ja nuoria oppimisen yhteisöissä löytämään perustan hyvään elämään, joka on mielekäs ja merkityksellinen. Lue lisää

  • Materiaalit   Tervetuloa käyttämään materiaalejamme ja aineistojamme. Tarjoamme käytännöllisiä ratkaisuja eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa toimiville kasvatustyön ammattilaisille. Painotamme materiaaleissa yhdessä tekemistä, laaja-alaista ajattelua ja yhteisöllisyyttä. Ladattavat aineistomme ovat maksuttomia!

    Siirry materiaalipankkiin
  • Kohtaaminen ja osallisuus   Tarjoamme tukea nuorten kohtaamiseen ja osallistamiseen materiaalein, verkkopalveluin ja valmennuksin, etenkin koulu- ja oppilaitosnuorisotyöhön, oppilaskuntatoimintaan, demokratiakasvatukseen sekä nuorten yhteiskunnalliseen osallisuuteen.

    Tutustu yhteisölliseen kouluun
  • Tehdään tulevaisuus!   Valitsemme yhdessä, millaiseen tulevaisuuteen haluamme kulkea ja millaiseksi sen luoda. Luottamus ja usko tulevaisuuteen tehdään yhdessä. Kannustamme aktiiviseen tulevaisuusajatteluun ja -toimiin: järjestämme tulevaisuusdialogeja, joissa osallistujat kohtaavat yhdenvertaisesti tuntemattoman tulevaisuuden äärellä.

    Tietoa tulevaisuusdialogeista
Haku Nuorten aloiteryhmään on käynnissä

Nuorten aloiteryhmän tavoitteena on auttaa Opinkirjoa suuntaamaan toimintaansa nuorille mielekkäisiin hankkeisiin. Sen tavoitteena on myös lisätä nuorten mahdollisuuksia osallistua järjestön toiminnan suunnitteluun

#PeruskoulunTulevaisuusdialogit -työpaja

Peruskoulun tulevaisuusvisiota 2045 luodaan parhaillaan.

Tuleeko sinulle jo Opinkirjon uutiskirje?

Onko sinulla jo sähköpostissasi paikka Opinkirjon uutiskirjeelle? 📬

Kaikki uutiset
Eduskuntakeskustelu seksuaalirikoslainsäädännön uudistamisesta kulttuurisen muutoksen merkkinä

Yhteiskuntapolitiikkaa, sukupuolentutkimusta ja väkivaltatutkimusta yhdistelevässä maisterintutkielmassani analysoin kansanedustajien puhetta seksuaalirikoslainsäädännön uudistamista koskevissa lähetekeskusteluissa vuosina 2019 ja 2022. Eduskuntakeskusteluissa kansanedustajat tunnistavat seksuaaliväkivallan paitsi sosiaaliseksi ongelmaksi myös perus- ja ihmisoikeudelliseksi loukkaukseksi ja osallistuvat suomalaisen yhteiskunnan väkivaltaongelman laajuuden tunnustamiseen. Olennaiseksi he näkevät yhteiskunnan laajuisen asennemuutoksen ja sen eräänä toteuttajana koulun.

Kaikki blogikirjoitukset